Vegan Spirit

A víz

2014. október 26. - Kakuk Bálint

Az embereknek szükségük van vízre. Háborúzni is képesek érte, mint minden másért, pedig van más megoldás.

 

 

vegan-graphic.jpgEgy adag marhahús előállítása rengeteg édesvizet igényel. Közel 100szor annyit, mint egy adag, magas fehérje tartalmú gabonáé! Ennek egyszerűen az az oka, hogy az állatok rengeteg takarmányt elfogyasztanak, mire megölik őket a húsukért. Az elfogyasztott takarmány nagy része pedig csak a létfenntartást szolgálja. Nagyon kevés alakul át hússá. Ezen kívül az állat maga is fogyaszt vizet, mégpedig nem elhanyagloható mennyiséget. Egy szarvasmarha átlagos víz igénye, külső hőmérséklettől és fajtától függően 50-100 liter/nap!

Szóval egy adag (kalóriába és tápértékben azonos mennyiségű) vegán étellel annyi vizet spórolhatunk egy adag marhahúsos ételhez képest, amivel 2-3 hónapon keresztül tudunk zuhanyozni! Persze egy vegán is átlag háromszor étkezik naponta, és aki vegyes táplálkozásúak is, így naponta annyi vizet spórol egy vegán az étkezéseken, mintha fél évig nem zuhanyozna valaki! A vegán életmóddal megspórolható édesvíz mennyiség óriási! Ehhez képest a fogmosáskor való vízhasználat, egy csepegő csap, vagy épp az ice bucket challenge-en 10-20 liter édesvíz/fő kiborogatása jelentéktelen. Mégis sokan próbálnak pár liter meg vizet spórolni az utóbbi,módokon, miközben az étkezésükkel ezer liter számra élik fel azt! Ezért a legjobb, amit édesvíz készleteink védelmében tehetünk, nem a háború, hanem az, ha vegán ételeket fogyasztunk.

Légy vegán! :)

J. K. Valentine

A bejegyzés trackback címe:

https://veganspirit.blog.hu/api/trackback/id/tr626833597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása