Az itt megadott mennyiségek egy 22cm-es (8-10 szeletes) tortához elegendőek!
Hozzávalók az alaphoz:
- 200g apróra darált dió
- 1ek holland kakaó
- 50g darált lenmag
- 1csésze friss datolya, kimagozva
A krémhez:
- 4 lime leve
- 4ek kókuszolaj
- 1ek útifűmaghéj liszt
- 3db közepes, érett avokádó
- 2db érett (barna pöttyös héjú) banán
- fél csésze friss datolya, kimagozva
A fedőréteghez:
- 1dl víz
- 1,5dl kókuszolaj
- fél csésze friss datolya, kimagozva
- 1kk őrölt szegfűbors
A nyers limetorta elkészítése:
Az alap minden összetevőjét egy tálba tesszük, és kézzel jól összedolgozzuk. Ha ez megvan, akkor a tortaforma alján, egyenletesen szétterítjük
A krém összetevőit, az útifűmagháj liszt kivételével turmixgépben homogénre turmixoljuk, majd egy tálba öntjük, és belekeverjük az útifűmaghéj lisztet is. Jól elkeverjük, majd beleöntjük a tortaformánkba és egyenletesen elterítjük.
A fedőréteg alapanyagait is turmixgépbe dobjuk, és összeturmixoljuk. Ha készen van, akkor a torta tetejére öntjük, kedvünk szerint díszítjük és hűtőbe rakjuk, minimum 2-3 órára.
Áldott étkezést!
Kakuk Bálint