Nyers limetorta

2015. május 14. - Kakuk Bálint

Az itt megadott mennyiségek egy 22cm-es (8-10 szeletes) tortához elegendőek!

 

10433864_10203462820085932_797786033483703651_nh.jpg

Hozzávalók az alaphoz:

  • 200g apróra darált dió
  • 1ek holland kakaó
  • 50g darált lenmag
  • 1csésze friss datolya, kimagozva

A krémhez:

  • 4 lime leve
  • 4ek kókuszolaj
  • 1ek útifűmaghéj liszt
  • 3db közepes, érett avokádó
  • 2db érett (barna pöttyös héjú) banán
  • fél csésze friss datolya, kimagozva

   

A fedőréteghez:

  • 1dl víz
  • 1,5dl kókuszolaj
  • fél csésze friss datolya, kimagozva
  • 1kk őrölt szegfűbors

A nyers limetorta elkészítése:

Az alap minden összetevőjét egy tálba tesszük, és kézzel  jól összedolgozzuk. Ha ez megvan, akkor a tortaforma alján, egyenletesen szétterítjük

A krém összetevőit, az útifűmagháj liszt kivételével turmixgépben homogénre turmixoljuk, majd egy tálba öntjük, és belekeverjük az útifűmaghéj lisztet is. Jól elkeverjük, majd beleöntjük a tortaformánkba és egyenletesen elterítjük.

A fedőréteg alapanyagait is turmixgépbe dobjuk, és összeturmixoljuk. Ha készen van, akkor a torta tetejére öntjük, kedvünk szerint díszítjük és hűtőbe rakjuk, minimum 2-3 órára.

11248164_10203462820325938_8134721284711158584_n.jpg

Áldott étkezést!

Kakuk Bálint

 

 

Nyers, nyersvegán, nyers recept, nyers torta, nyers vegán, recept, vegan, vegán, vegán recept, cukormentes, laktózmentes, gluténmentes.

A bejegyzés trackback címe:

https://veganspirit.blog.hu/api/trackback/id/tr527455236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.