A király kedvence palacsinta

Pirított tökmagvas palacsinta, "sajtkrémmel" és blansírozott körtével.

2015. április 18. - Kakuk Bálint


11117459_839552262766768_628463627_n.jpg

A Tésztához: 

  • 0,5l szójatej

  • 18ek finomliszt

  • 1 csapott ek keményítő

  • 1dl napraforgó olaj

  • 1 közepes lilahagyma

  • 4dl víz

  • 2mk só

  • 50g tökmag

     

 

A tökmagot megpirítjuk és összezúzzuk. A lilahagyamát apróra vágjuk. A tökmag kivételvel minden összetevőt kikeverünk, majd elkezdjük kisütni. Amikor a tészta felső fele még nyers, gyorsan megszórjuk a tökmaggal, majd készre sütjük.

 

Sajtkrémhez: 

  • 300g natúr tofu

  • 0,5dl citromos repceolaj

  • fél citrom leve

  • 1dl víz

  • 2mk só

  • 2mk őrölt színesbors

  • 1/2mk fokhagyma granulátum

  • 1/2mk morzsolt rozmaring

  • egy szárzeller középső 3 (ujjnyi széles) szára.

     

A szárzeller kivételével minden összetevőt turmixgépbe dobunk és homogénre dolgozzuk. A szárzellert apróra vágjuk, és a krémhez keverjük.

 

Balsírozott körtéhez:

  • 2db nagy körte 

  • 3l víz

 

A vizet felforraljuk, a körtéket félbe vágjuk, kimagozzuk és a forrásban lévő vízbe rakjuk 3 percre. Fontos, hogy hamar lehüljenek a körték, ezért amint kivettük a forró vízből jeges vízbe rakjuk, és ott hajuk lehűlni. AMikor kihűlt, vékony csíkokra vágjuk.

Végül a palacsintákat megkenjük a lrémmel, és belehalmozunk pár csík körtét. Felcsavarjuk, és nekiesünk. :)

 

Áldott étkezést!

Bálint

 

recept, vegan, vegán palacsinta, vegan recept, vegán recept, laktózmentes.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://veganspirit.blog.hu/api/trackback/id/tr37379156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.