Gazpacho

2014. október 15. - Kakuk Bálint

Hozzávalók 4 személyre:10500571_10201679701189074_5160208322674188360_n.jpg

  • 6 nagy db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka   
  • 1 db lilahagyma      
  • 1 gerezd fokhagyma   
  • 8 ek olívaolaj   
  • 4 ek balzsamecet   
  • bors ízlés szerint   
  • só ízlés szerint   
  • 3 dl víz

A paradicsomot és az uborkát megmossuk, a hagymát meghámozzuk. Fél centis kockákra vágjuk a hozzávalókat, sózzuk, és egy tálban össze turmixoljuk. Összekeverjük a balzsamecetet 4 ek olívaolajjal és rálocsoljuk a keverékre. Fóliával letakarjuk és a hűtőszekrényben legalább 12 óráig (de jobb, ha egy egész napig) érni hagyjuk. Kb. azonos mennyiségű vízzel felhigítjuk, hogy még sűrű, de leves állagú legyen. Belekeverjük a maradék olívaolajat, borsozzuk és ha szükséges sózzuk. Hidegen tálaljuk. Felkockázott uborkát, paradicsomot tehetünk bele betétnek.

Jó étvágyat! :)

J. K. Valentine

A bejegyzés trackback címe:

https://veganspirit.blog.hu/api/trackback/id/tr916794829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.