Vegan Spirit

Élve nyúztak meg egy lányt a Váci utcán!

2014. november 28. - Kakuk Bálint

Az emberek fel sem fogták mi történik, csak álltak döbbenten, kérdésekkel teli fejjel, és nézték, amint a fiatal lányt élve megnyúzzák.

 

nyúzva.jpg27899.jpgÍgy demonstrálták a szőrmeipar által elkövetett kegyetlenségeket, állatvédő aktivisták Budapesten, a Váci utca egyik elit szőrmeboltja előtt ma (2014.11.28.) délután. Beszédeikben felhívták az emberek figyelmét az állatok kihasználásának embertelen és felesleges mivoltára. Videó a nyúzásról ITT!

A performanceban senki nem sérült meg. A 27893.jpglenyúzott bunda viszont valódi volt, melynek egyetlen igaz tulajdonosai az a 20 ezüstróka volt, melyeket lemészároltak a bunda elkészítéséhez. Mint azt az emberhez közelálló halottakkal szokás, a bundát jelképesen eltemették, ezzel adva meg a végtisztességet az ártatlan áldozatoknak.

27895.jpg"Amíg nem az áldozatok szempontjából látjuk az eseményeket, addig könnyű kifogásokat, érveket találni tetteink igazolására, és könnyű közönyösnek maradni. Amikor mi kerülünk az áldozat szerepébe, akkor pedig lehetetlen igazolni azokat a tetteket, melyeket korábban véghezvittünk"

Az emberi hiúság az egyetlen oka annak, hogy ezeket az állatokat 27897.jpgfogságban tartják, és ezrével ölik meg őket naponta. Mivel a bunda sértetlensége az elsődleges szempont, ezért a gyors, fegyver általi halál szóba sem jöhet. Éppen ezért rendszerint áramot vezetnek az állatok végbelébe és szájába, majd körülbelül fél percnyi szenvedés után múlnak ki. Kínában, és más keleti országokban, ahol az állatvédelem törvényi szinten is nagyon gyenge lábakon áll, bevett szokás, hogy az állatokat meg sem ölik, csak fejbe csapják, vagy földhöz vágják, és félig kábult állapotban nyúzzák meg őket. A 27898.jpgyoutube tele van videókkal, ahol ilyen különösen embertelen tettek láthatóak. Több videóban látszik, hogy a teljesen megnyúzott állatok felemelik a fejüket, és pislognak. Amit sokan nem tudnak, hogy akármelyik, kínából származó ruha szőrmecsíkja, gallérja készülhet ilyen módon lenyúzott kutya, macska és más állatok szőréből! Igen, itt is árulhatnak ilyen ruhadarabokat pár ezer forintért! Nem csak a kínai piacon, üzletben, hanem bármely kínában előállított ruhában benne lehet. Azzal, hogy tudatlanul 27900.jpgmegvesszük, azzal pedig támogatjuk, hogy holnap ismét élve nyúzzák őket, mert el tudják adni!

Az is elgondolkodtató, és jól mutatja a szőrme ipar képmutatását is, hogy idehaza, Közép-Európa legnagyobb csincsillafarmjára rendszeresen szerveznek általános iskolások számára kirándulásokat. Persze a gyerekek csak a cuki kis élő csincsillákat látják, de a színfalak mögött zajló kegyetlen valóságot elrejtik a szemük elől. 27903.jpgEl tudjuk képzelni, mi lenne, ha nem csak a szépet mutatnák meg a gyerekeknek, hanem a farm valódi célját, és a szőrme valódi árát is.

Felmerül tehát bennem a kérdés, hogy miért művelünk olyan dolgokat, amely nem összeegyeztethető sem az emberség, sem a szeretet, sem a felelős gondviselés fogalmaival? Miért csinálunk olyan dolgokat melyet nem csak gyermekeink előtt, de a társadalom előtt is titkolni kell? A társadalom pedig miért tűri, hogy bármiben is az ember fő mozgató rugója a kihasználás legyen?

A kihasználás az, ami alapját képezi az ember természethez és állatokhoz való viszonyának, holott önmaga nem viseli el, ha kihasználják. Ekkora ellentmondás pedig ideje, hogy szemet szúrjon végre!

Mond el ismerőseidnek te is, hogy mi A SZŐRME IGAZI ÁRA.

https://www.youtube.com/watch?v=wV2NPKied5s

Elég volt a szőrme iparból!

K. Bálint

A bejegyzés trackback címe:

https://veganspirit.blog.hu/api/trackback/id/tr336941293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztor István 2014.11.30. 12:04:05

Az emberek fel sem fogták mi történik, csak álltak döbbenten, kérdésekkel teli fejjel, és nézték.... Nos Kedves Vegán embertársaim ha kiülnék ugyanoda és borsót fejtenék, vagy más babot, akkor is ez lenne a reakció. Néznének, fel sem fognák mi történik..... stb.. stb... Ez az emberi reakció nem vegán kérdés, ha valami oda nem illőt teszel, egy helyen akkor azt megnézik. Egyébként érdekes, bár az állat az nem ember. Talán ez lehet a probléma a vegánokkal, hogy az embert az állatokkal teszi azonossá. Csak azért mert hús-hús... Én ezt nem fogom sohasem megérteni, számomra van különbség az ember és az állat között.... Morálfilozófiai kérdés.... De érdekes próbálkozás.... Tisztelet és becsület a megkülönböztetésért. Természetesen én sem tartom helyesnek a fogyasztói társadalom azon tetteit, amikor csupán a profit termelés érdekében túlzásba viszik a környezet károsítását. Legyen akár esőerdő kitermelés -többek között hogy szójababot ehessetek- vagy baromfitelep. Ez sem vegán kérdés.... Helytelen és jó hogy felhívtátok rá a figyelmet. Köszönöm.... Több ilyen kellene, de mondjuk a búzaföldeken történő "genetikai megerőszakolást" is be lehetne mutatni, az is legalább olyan veszélyes.... Szóval tetszett a figyelemfelhívás, több ilyen kellene. Köszönöm...

Kakuk Bálint 2014.11.30. 12:25:00

@Pásztor István: Az emberek fel sem fogták mi történik, csak álltak döbbenten, kérdésekkel teli fejjel, és nézték.. Ez a nyitómondat a bulvárra éhes emberek igényének szól, hogy kattintsanak, és olvassanak valami értelmeset is a pletykán kívül. A vegánok pont hogy nem teszik magukat azonos szintre az állatokkal, mert mi tudatos döntéssel választhatunk a lehetőségek között, míg ők nagyrészt csak ösztönből döntenek. Amit teszünk, hogy ettől függetlenül az életük értékét tartjuk azonosnak a mi életünk értékével, hiszen a menekülés, a szabadságra való vágy, a félelem, és a halálsikolyok mind azt mutatják, hogy számukra a saját életük ugyan olyan értékes, mint nekünk a miénk. Márpedig ha ez így van, akkor nem vitathatjuk, hogy valóban ugyan olyan értékes. És itt jön a képbe a tudatos döntés. Ha választhatunk az állatok mészárlásával járó életvitel, és a mészárlás nélküli, töredéknyi pusztítással járó életvitel között, (márpedig kb 60 millió vegán mutat élő példát, hogy választhatjuk a mészárlásmentes életet is, ha akarjuk) akkor kötelességünk a kevesebb szenvedést és pusztítást választanunk, mert ez egyezik az ember szívében lakó értékekkel.

Pásztor István 2014.12.13. 14:59:35

Köszönöm válaszát. Számomra egyértelmű, hogy a döntés csupán az önmagáról tudó, és gondolkodásra képes részünk, hite. Valójában nem létezik döntés véleményem szerint. Szerintem az élet értékének a felismerése egy olyan dologból fakad amelyre nincs befolyásunk. Az ember erről nem tehet, és ebből fakadóan arról sem hogy vegánná válik -e. Szerintem ezek felismerése nem más mint személyiségünk mélyéről a dutatunk számára történő felszínre kerülése.
süti beállítások módosítása